miercuri, 23 februarie 2011

CE NI SE ÎNTÂMPLĂ

Am nimerit pe un post de televiziune care se numeşte OTV. Am rămas să urmăresc programul atrasă de persoana care vorbea în lumina reflectoarelor, de fapt urla cu o îndârjire supraomenească. Pornind de la declaraţia Preşedintelui Băsescu referitoare la corupţia din Poliţie, comentatorul de pe Otv al carui nume nu-l ştiu, zice c-am aşa. Oriunde punem degetul în poliţie dăm de corupţie. Greşit. Ori unde punem degetul pe harta României dăm de români care fură, înşeală, corup şi noi avem pretenţie să fim consideraţi de lumea civilizată oameni. Oriunde pui degetul pe harta României descoperi numai acte de barbarie şi coruptie, de şpagă. Ca să obţii un act de la un ghişeu trebuie să dai şpagă şi noi vrem să avem o economie ca a Germaniei şi nivelul de trai al germanilor? Şi aşa mai departe. După cinci minute m-am plictisit şi-am trecut pe alt post de televiziune. Apoi m-am plictisit de tot şi mi-am citit emailurile. cele mai multe sunt reclame. Mi se propune o călătorie la Londra, să nu ratăm nunta regală, prinţul William al Regatului Unit se însoară. Are un zâmbet destul de ciudat. parc-ar vrea să zâmbescă şi nu-i vine.

Un comentariu:

eugenghirvu spunea...

Suntem in secolul XXI , in NATO, UE etc...si din punct de vedere al manifestului national suntem de ev mediu.
Coruptia e de 7 stanjeni in pamantul patriei , veche de cand lumea si tara romaneasca si extrem de raspandita cu radacini tare groase si, mi-e greu sa cred ca va fi usor de starpit.
Apoi, acest cancer , trebuie, daca nu e malign, sa fie adus la nivel controlabil de catre " o echipa de doctori "foarte dibaci in acest gen de operatii . Aspirina, in acest caz, nu poate face mare lecuiala pentru ca, se pare, coruptia ne-a afectat ADN-ul.