joi, 23 septembrie 2010

O DIMINEAŢĂ PIETRUITĂ umor negru

Vasco da Gama era turc, spuse cu aplomb Nico Manu, tânăr vestejit de viaţă, cu înclinări sănătoase spre porno şi alte cele. Să-l descriu puţin pentru ca cititorul, dar ce zic, mai bine să nu contez pe cititor, acesta nu va exista, de mult nimeni nu mai citeşte nimic şi chiar şi eu care altădată înfulecam câte un roman pe zi, acum am ajuns că nu mai citesc decât ce zice Băsescu în presa scrisă sau ce mai spune Nico, căruia i-a venit acum ideea să facă lumină în branşa securiştilor de altă dată , ăia de tristă amintire când cei care nu vroiau să fie turnători erau turnaţi în cositor, în ceară, în plumb, funcţie de interese. Zic Nico a fost este şi va fi cel mai îngeresc dintre îngeri, el nu a avut parte de teroarea băieţilor cu ochi roşii, vampiroşi dom'le, de aia se înebuneşte azi lumea după vampiroşi, le place sângele, orice s-ar zice.
Eu zic că indiferent cât de rău te doare o măsea viaţa trebuie să ţi se pară foarte frumoasă şi să-ţi pavezi cu pietricele roz, de preferinţă cristal de stâncă, am auzit că face bine la gâlci şi îndepărtează duşmanii. pe bune.
De la o vreme, Nico Manu deprinsese obiceiul de a scuipa de sus de la balcon pe oricine trecea pe sub balconul său, întrucât avea un exces de salivă şi de teamă să nu se înece scuipa aşa şi medita din adâncul persoanei la destinul omenirii în general şi la destinul României în particular şi înjura România de mamă, zicea că-i o mamă vitregă fiindcă lui nu i-a dat mai nimic la tinereţe, i-a dat acum la bătrâneţe când lupii tineri, care de fapt nu-s lupi, sunt mai degrabă coyoţi, îl socotesc un expirat, ce expresie, doamna cea expirată scria încă romane foarte actuale, nimic expirat şi Nico Manu, cel mai verde copăcel din lume, s-a dovedit că-şi înjura Românica de mamă. Şi bine făcea.Ţara asta, România e iubită numai de Băse şi ai lui, din pricină că numai el şi ai lui o vor, o doresc, o ţin în braţe. În rest cei care-au cumpărat-o bucată cu bucată n-o iubesc de loc. Au stors-o de vlagă şi-au pus-o pe butuci. România s-a dovedit o vacă bună de muls, numai o vreme, până s-a istovit laptele de pe vremea triştilor împuşcaţi şi acuma biata Românie zace ca o vacă stearpă intrată în agonie. Şacalii care-au cumpărat-o pe nimic o lasă să moară zicând că-i costă prea mult s-o învieze. mai ieftină e o înmormântare la groapa comună. Aleluia frate, asta a fost.

Niciun comentariu: